12.10.2022

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

"Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temalı konferans; İlçemiz Kaymakamı Sayın Salih Çiğdem ve Tuzluca Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sait Sadrettin Türkan 'ın yanı sıra İlçe kurum amirlerimiz, din görevlileri ve vatandaşların katılımı ve yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans programı Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Said Sadrettin TÜRKAN ve İmam Cafer-i Sadık Camii İmam Hatibi Hamza DUVAHAN'ın selamlama konuşmalarıyla devam etti.

İlçe müftümüz Sayın Necmettin GÖRÜCÜ yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında;

Yeryüzünün hak, hakikat, adalet ve merhamete muhtaç kaldığı bir çağda adalet ve merhamet Peygamberinin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür etmenin önemine vurgu yaparak "Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın hayırlara vesile olması duasında bulundu.

Mevlidi Nebi haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi, şiir ve Mevlidi şeriflerlerin okunmasıyla devam eden konferans programı Dr. Ahmet DAĞ'ın "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temalı konferansı ve kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Programın ardından ilçe müftülüğümüz tarafından konferans sunumları için İl müftü yardımcımız Dr. Ahmet DAĞ hocamıza hediyeleri takdim edilerek kendisine teşekkür edildi.