12.06.2014

İl Müftüsü Cüneyt KULAZ'ın Kaleminden Berat Kandili Mesajı

Şaban ayının 15. Gecesi kaynaklarımızın aktardığı bilgilere göre geleneksel kültürümüzde Berat gecesi olarak adlandırılır.

Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerinde önemlerine atfen söz edilen (gecelerden) zaman diliminden bir dilimdir.

Zamanın insan için kıymetli olabilmesinin, Allah’a kulluk şuuruyla geçirilmesine bağlıdır. Allah’a kulluk bilinciyle geçirilen zaman dilimi azizdir, mübarektir. Önemini idrak etmeyen gafiller için zaman ancak bir kayıptır. Hesabı sorulacak bir nimettir.

Müminler, Kur’an ve sünnet çerçevesinde Allahın rızasına ulaşabilmenin şuuruyla kulluk bilincine sahip olmalıdırlar.

Kaynaklarımızda bahsedilen kıymetli zaman dilimleri fırsata dönüştürülmeli, az zamanda büyük kazançlar elde edilmeli, samimiyet ve duygu hassasiyeti yaşanmalıdır.

Günahlardan arınmanın ve tevbelerin kabul edilmesinin fırsatı böylesi zaman dilimlerinde değerlendirilmelidir.

Bütün Ümmeti Muhammed’in (sav) huzuru, vahdeti, selameti için eller duaya kaldırılmalıdır.

Mümin kardeşlerimiz için Allah’tan hıfz-u eman talep edilmelidir.

Amellerin Allah’a sunulduğu bu gecenin feyzinden, bereketinden faydalanmanın sebeplerine sıkı sıkıya sarılmalıdır.

Ümmeti ümmeti diyerek, Allah’a yalvaran kâinatın efendisi Hz Muhammed (SAV)’e ümmet olmanın heyecan ve huzuru yaşanmalıdır.

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza, gençlerimize, camilerimizde ve evlerimizde Allah’ı ve peygamberi anmanın coşkusu yaşatılarak, mübarek gecenin manasından yararlanılmalı.

Allahın rahmet nazarıyla tecelli ettiği, ömrümüzün kıymetli zaman diliminden olan berat gecesinde;

Allah ve Peygamber aşkına ulaşmanın beratını,

Kötü amel ve ahlaktan Salih amele, şakiler listesinden, Saidler listesine geçmenin beratını,

Cehennemden azad olmanın, cennete kavuşmanın beratını,

Kalplerimizin Zikrullah ile itminana ulaştığının beratını,

Bütün uzuvlarımızın sorumluluk duygusuyla davrandığının beratını,

Malımızı, ilmimizi, bedenimizi Allah için feda etmenin, beratını,

Sevgi ile yaşamanın, şefkate ulaşmanın beratını,

Helal kazanmanın, bolca ibadet etmenin beratını,

Hayatımızın her anında dinde samimiyetin beratını,

Ne güzel kul hitabıyla huzura kavuşmanın beratını,

Arzulayan, ibadet eden, dua eden, engin gönüllü kullarından olmaya çalışanların beratını,

Hüznü ile kederi mutluluğa; ayrılıkları kardeşliğe, korkuyu umuda, yalnızlığı ülfete dönüştürmenin beratını,

Mazlumun muvaffak olmasını, mağdurun hakkına kavuşmasının beratını,

Zalimin helakini, zulmünün def’ini, gafilin ıslahını mucib olacak beratını,

Bir, aziz ve celil olan rabbimizden niyaz edebilmenin beratını,

Berat gecesinin feyiz ve huzur ortamında yaşayalım.

Bu vesile ile Iğdır’ lı hemşerilerimiz başta olmak üzere meslektaşlarımızın ve bütün Mümin kardeşlerimizin Berat gecesini tebrik eder, memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, milletçe Rahmet ayı Ramazan’a huzurla kavuşmamızı cenabı haktan niyaz ederim.

CÜNEYT KULAZ

IĞDIR İL MÜFTÜSÜ