21.06.2022

21.06.2022 KARAKOYUNLU MÜFTÜLÜĞÜ TDV VEKALETLE KURBAN BAĞIŞI

TDV VEKALETLE KURBANA İLK BAĞIŞ İLÇE MÜFTÜMÜZ İHSAN KURT TARAFINDAN VERİLDİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” teması ile başlatmış olduğu 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu üzere ığdır / Karakoyunlu'da ilk kurban bağışı, İlçe Müftümüz İhsan KURT tarafından yapıldı.

İlçe Müftülüğü vaizi Servet KARAGİYİM'in tesellümü ile Kurban bağışını yapan Müftü İhsan KURT,  vekâletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek olmaya davet ederek Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyanın 29 yıldır devam ettiğini, Kurban bağışı organizasyonu ile sadece geçen sene TDV'ye vekaletle verilen 589.136 hissenin yurtiçinde 81 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika’nın da aralarında bulunduğu 77 ülkede ve 339 bölgedeki ihtiyaç sahiplerine TDV aracılığı ile ulaştırdıklarını belirtirken “Amacımız, yurt içinde ve yurt dışında yardım eli uzanmayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak ve gönül köprüleri kurmaktır.” ifadelerini kullandı.