07.09.2018

Ensar Kur'an Kursu Hafızlık Eğitimine Başlıyor.

Iğdır İl Müftülüğüne bağlı Ensar Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda seviye belirleme sınavı yapıldı.

04.06.2018 tarihinde eğitime başlayan, öğrencilerin ve kurs hocalarının gayreti sonucunda 3 ay gibi kısa bir sürede temel eğitimlerini tamamlayarak hafızlık yapabilecek kapasiteye erişen öğrencilere İl Müftüsü Mustafa TEKİN başkanlığında kurulan komisyon tarafından seviye belirleme sınavı yapıldı.

Sınava giren 46 öğrenci komisyon tarafından geçerli not alarak, önümüzdeki günlerde hafızlık eğitimine başlamaya hak kazandılar.

Sınav sonunda öğrencilere konuşma yapan Müftü TEKİN “ Hayatta başarılı olmanın 3 yolu vardır. 1. Çalışmak 2. Çalışmak 3’de çalışmaktır. Görüyorum ki sizde bu kurala uymuşsunuz. 3 ay gibi kısa bir sürede bu seviyeye gelmeniz bizleri çok mutlu etti. Bu gayretinizden dolayı sizlere, ailelerinize ve hocalarınıza çok teşekkür ederim. Bende sizin bu gayretinizi ödüllendirmek için, hafızlık eğitimini tamamlayan ilk 5 öğrenciye umre sözü veriyorum” dedi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hafızlık eğitimine hak kazanan öğrenciler, sevinçlerini, kendilerine destek olmak için gelen aileleri ile paylaştı.