11.06.2018

Uluslararası İslam ve Kadın Çalıştayı

Iğdır İl Müftülüğü, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kadem ve İlim Yayma Cemiyeti İşbirliği ile organize edilen "Uluslararası İslam ve Kadın Çalıştayı" İlahiyat Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştay, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadi Eren ve İl Müftüsü Mustafa Tekin’in açılış konuşmalarıyla başlarken; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi ve Dicle Üniversitesinden birçok akademisyen de organizasyona ilgi gösterdi.

Beş oturumda gerçekleşen “Uluslararası İslam ve Kadın Çalıştayı” sabah saatlerinden iftar vaktine kadar devam ederken; farklı oturumlarda söz alan yerli ve yabancı akademisyenler İslam ve Kadın olgusunu değişik açılardan analiz etme şansı buldu. Ayrıca, kapanışta bu tür organizasyonların artarak devam etmesi yönünde fikir birliğine varılırken; Çalıştaya katılıp tebliğ sunan konuklara İl Müftülüğümüz tarafından iftar yemeği verildi.

Öte yandan, Çalıştayda sunulan tebliğlerin kitap haline getirileceği, bu kitabın öncelikle elektronik ortamda basılacağı, 2018 yılı içerisinde de Iğdır Üniversitesinin kurmuş olduğu yayınevi tarafından basımı yapılarak kültür yayınları olarak dağıtımının yapılacağı belirtildi.