11.06.2018

İslam ve Kadın Paneli

Iğdır İl Müftülüğü, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kadem ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile organize edilen "İslam ve Kadın" paneli  Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadi Eren'in yaptığı panele, İl Müftüsü Mustafa Tekin, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Prof. Dr. M. Halil Çiçek, Doç. Dr. M. Salih Geçit, Dr. Öğr. Üyesi Hidayet Tuksal  panelist olarak katıldı.

İslam’ın doğuşundan günümüze kadar kadının toplumumuzdaki yeri, Kur’an’ı Kerim’ e göre kadın, aile yapısında ve çocuk eğitiminde kadının rolü, çalışma hayatında kadın, gibi konuların ele alındığı panel, Iğdır din görevlileri ve halk tarafından yoğun ilgi gördü

Panel Iğdır üniversitesi rektörü Prof.Dr  İbrahim Hakkı Alma’ nın konuşmacılara Teşekkür Belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.