08.12.2017

KYK Öğrencilerine Yönelik Mevlidi Nebi Programı Düzenlendi

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Iğdır KYK Selmani Farisi öğrenci yurdunda Iğdır İl Müftülüğü ve Iğdır KYK İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir program düzenlendi.

KYK Dini Rehberlik Danışmanı İl Müftülüğü Personeli İbrahim ORAN’ın koordine ettiği programa Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhalim OFLAZ Din Hizmetleri Uzmanı Fatih KÜÇÜK, Müftülük personeli ve KYK İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Din Hizmetleri Uzmanı Fatih Küçük yaptı. Konuşmasında Kur’an Ve Sünnet vurgusu yapan KÜÇÜK, Kur’an ve sünnetin birbirinden ayrılmayacağına dikkat çekti.

Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Abdulhalim OFLAZ, "Usve-i Hasene en güzel örnek Hz. Muhammed” konulu konferansını sundu. Hz. Peygamberin hayatından örnekler sunan Oflaz, Hz. Peygamberin hayatımızın merkezinde olması gerektiğini vurguladı.

Programın son kısmında ise KYK öğrencileri tarafından ilahi ve ney dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program KYK İl Müdürlüğünün öğrencilere kitap dağıtımı ve ikramla son buldu.

Ayrıca bir gün sonra Sabah namazı buluşmaları kapsamında KYK öğrencileri ile birlikte Iğdır Ulu Camii’nde namaz kılındı. Namaz sonrası öğrencilere müftülük tarafından çorba ikramı yapıldı.