08.12.2017

Müftülük Hatıra Ormanına Ağaç Dikimi Yapıldı

Orman Genel Müdürlüğü İle Türkiye Diyanet Vakfı Arasında imzalanan "Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü" kapsamında İl Müftülüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa müftülük hatıra ormanına ağaç dikimi yapıldı.

Ülke genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına, toplumda fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturmak, toplumun en önemli yapı birimini oluşturan aile bireylerinde doğaya sahip çıkma hususunda bilinç düzeyinin yükseltilmesini sağlamak ile fidan dikme çalışmalarına katılan gençlerin yaşadıkları çevreye olan duyarlılıklarının geliştirilmesine katkı oluşturmak maksadıyla yapılan ağaç dikimine tüm müftülük personeli de yoğun ilgi gösterdi.

Ağaç dikimine; İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Iğdır Orman İşletme Müdür V. Taner TAZEGÜN, vatandaşlar ve müftülük personeli katıldı.

İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Hz. Muhammed Mustafa (SAV)' in, "Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifini hatırlatarak ağacın insanlık için önemine vurgu yaptı.