01.12.2017

Mevlid-i Nebi Coşkusu Iğdır

Daha önce “Kutlu Doğum Haftası” adıyla nisan ayında gerçekleştirilen etkinliklerin tarihi değiştirildi ve “Mevlid-i Nebi” adıyla kutlanmaya başlandı.

Bu kapsamda İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda yeni adıyla “Mevlid-i Nebi” programı düzenlendi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa; Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ, Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı ALMA, İL MÜFTSÜ Cüneyt KULAZ, Vali Yardımcısı Bilgehan KARANFİL, Kurum Müdürleri ve programa Moderatör olarak Iğdır Üniversitesi Tuzluca M.Y.O Öğretim Görevlisi Alaaddin YANARDAĞ, panelist olarak ise Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki TAN ve Tuzluca İlçe Müftüsü Muttalip KARATAŞ katıldı.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Cüneyt KULAZ yaptı. Müftü KULAZ, bu sene “Mevlidi Nebi” olarak kutlanan programa yoğun ilgi olması nedeniyle katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra Vali Enver ÜNLÜ selamlama konuşması yaptı. Vali ÜNLÜ konuşmasında, Hz. Resulullah’ın barışı, anlayışı, merhameti ve doğruluğu ile bütün insanlara güzel bir örnek olduğunu, yaşadığımız çağda Hz. Resulullah’ın bütün insanlığı kucaklayan insan sevgisine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Ardından Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki TAN “Mevlidi Nebevi” ve Tuzluca İlçe Müftüsü Muttalip KARATAŞ ise “Peygamber Ve Aile Sevgisi” konularında konuşma yaptılar.

Konuşmaların sonunda 4-6 Yaş Minik Yürekler Kur’an Kursu öğrencilerinin söylemiş oldukları ilahiler dinlenmeye değerdi. Program sonunda Ehl-i Beyt Âlimleri Onursal Başkanı Veli BEDER’in yapmış olduğu duanın sonunda İl Müftüsü Cüneyt KULAZ tarafından konuşmacılara hediye verildi.

Ayrıca Ulu Camii’nde yine İl Müftülüğü tarafından Perşembe gecesi Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Cami görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasidelerin okunduğu program sonunda İl Müftüsü Cüneyt KULAZ dua etti ve çıkışta Tarım Müdürlüğü tarafından getirilen sütler görevliler ve Müftü KULAZ tarafından vatandaşlara süt dağıtımı yapıldı.

Bugünde Ulu Camii’nde Cuma namazı öncesi cami cemaatine Kur’an ziyafeti verilerek başta Peygamber efendimiz olmak üzere bütün şehitlermizin ruhlarına ithafen dualar edildi. Namaz sonrasında ise Vali Enver ÜNLÜ Ve İl Müftüsü Cüneyt KULAZ tarafından vatandaşlara pilav-ayran ikramı yapıldı.

Son olarakta Tuzluca İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı.  Program sonunda Tuzluca Kaymakamı Abdullah KADIOĞLU, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’a konuşmalarından dolayı teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.