16.10.2017

Sayı: 47428792-902   918 16/10/2017

Konu : Münhal Kadrolar İlanı

DUYURU

İlimiz ve ilçe müftülüğünde münhal bulunan aşağıda unvanı, sınıfı, adedi ve müracaat şartları belirtilen kadrolara Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince naklen (kurum içi) sözlü sınavla VHKİ ve Hizmetli alınacaktır.

1. ATAMA YAPILACAK KADROLARIN SINIF, BULUNDUĞU YER, UNVAN VE ADEDİNE GÖRE DAĞILIMI

MÜNHAL KADROLAR

SINIFI

BULUNDUĞU YER

UNVANI

ADEDİ

G.İ.H

Aralık İlçe Müftülüğü

VHKİ

Y.H.S

Iğdır İl Müftülüğü

Hizmetli

1. SINAVA MÜRACAAT EDECEK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

VHKİ İçin Aranan Şartlar

• Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. ncü maddesinin (A) bendine göre kadrolu çalışıyor olmak.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği yönetmeliğinin 8/ı maddesindeki şartları taşımak.
  • Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına sahip olmak.

Hizmetli İçin Aranan Şartlar

• Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendine göre kadrolu çalışıyor olmak.
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

C.    BAŞVURU, SINAV VE ATAMA İŞLEMLERİ İLE DİĞER HUSUSLAR

Başvuru İşlemleri

• Başvuru yapmak isteyenler İlimiz Müftülüğüne 17/10/2017-31/10/2017 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte müracaat edeceklerdir.
  • Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular ile 31/10/2017 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.
  • Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Sınav İşlemleri

• Sınav 01/11/2017 Çarşamba günü (saat 09.30) tarihinde İlimiz Müftülüğü Hizmet Binasında yapılacaktır.
  • Adaylar, sınava gelirken T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
  • Sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak şarttır.
  • Sınav sonuçları, Müftülüğümüz internet sitesinde (igdir.diyanet.gov.tr/) sayfasından yayımlanacaktır.

Atama İşlemleri

• Atama, sınavda başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak belirlenen kontenjan sayısınca yapılacaktır.
  • Sınavda puanların eşit olması halinde, sırasıyla hizmet süresi fazla olana, bu süreninde aynı olması halinde doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilecektir.

Diğer Hususlar

• Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Atama sürecinde ataması yapılan adaylardan belge istenecektir.
  • Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atamaları yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.
  • Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.
  • Sınav ve sonuçları ile ilgili Müftülüğümüz internet sitesi sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  • Sınavla ilgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini İlimiz Müftülüğüne ulaştırmaları gerekmektedir.
  • Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak İlimiz Müftülüğüne yapılacaktır. İtirazlar, en fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Müftülüğümüze ulaştırılmayan; T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi bulunmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  • Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

D.    BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

• İş Talep Formu
  • T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi),
  • Kurumunuzca onaylanmış hizmet cetveli.
  • VHKİ kadrosu için Bilgisayar İşletmeni Sertifikasının aslı ve fotokopisi.

NOT:

• Adayların başvuru için gerekli belgeleri, başvuru esnasında müracaatı gerçekleştiren personele ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
  • Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede yer alacaktır.
  • Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir. İlgililere duyurulur.

Cüneyt KULAZ

İl Müftüsü