08.09.2017

T.C.

IĞDIR VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı : 474287792-902.02-787                                                        07/09/2017

Konu : Sınav İlanı

D U Y U R U

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında İlimiz ve İlçe Müftülüklerimizde ihtiyaç duyulması halinde Kur’an Kurslarına ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına ve bu kadroların kariyer basamaklarında yükselme Yönetmeliğinin 9,15 ve 18. Maddeleri ile sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde 2016 KPSS (DHBT) puanı esas alınarak İl Müftülüğünce yapılacak sözlü sınavda başarılı adaylar arasından başarı sırasına göre Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi alınacaktır.

A. SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.

4- 2016 KPSS (DHBT) sınavından 60 ve yukarı puan almış olmak. (KPSS puanı 60 ve yukarı olan adayların ihtiyacı karşılamamaları halinde puanı 60 tan az olanların da başvuruları alınacaktır.)

5- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

6- 4-6 Yaş grubu kurslarda görev almak isteyenler için, Başkanlıkça yapılan 4-6 yaş Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılmış olmak veya çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili diplomaya sahip olmak ya da bu yaş grubu için en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

7- Terör örgütlerince veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler sınavı kazansalar bile görevlendirme yapılmayacağı gibi hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir. Göreve başladıktan sonrada herhangi bir bağlantısı tespit edildiği takdirde işine son verilecektir.

8- Örgün Eğitim Kurumlarında öğrenci olmamak( Bu durumda olanların sonradan tespit edilmeleri halinde görevlendirilmeleri iptal edilecektir.)

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- İş Talep Formu

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

3- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi.

4- 2016 KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi.

5- Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi.

6- 1 adet vesikalık fotoğraf.

C. BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvuru yapmak isteyenler 08/09/2017-22/09/2017 tarihleri arasında mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte İLİMİZ MÜFTÜLÜĞÜNE şahsen müracaat edeceklerdir.

2- Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemleri yapılmayacaktır.

3- Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 22/09/2017 tarihi saat 17:00’dan sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

D- SINAV İŞLEMLERİ

1- Sınav İl Müftülüğü Hizmet Binasında yapılacaktır.

2- İsteklilerin sınavın yapılacağı 26/09/2017 tarihi saat 09:00'da İlimiz Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

3- Sınavın aynı gün bitmemesi halinde ertesi gün devam edecektir.

4- Belirtilen tarihlerde sınava girmeyenler haklarını kaybetmiş olacaklardır.

5- Adaylar sınava girerken kimlik bilgilerini yanında bulunduracaklardır.

6- Adaylar hangi ilçe için başvuruda bulundularsa sadece o ilçe için görevlendirilecektir.

7- Sınav sonuçları iğdir.diyanet.gov.tr adresinde duyurular bölümünden ilan edilecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

E-YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1- Görevlendirmeler sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasında en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle ihtiyaca göre başarı sırası esas alınarak yapılacaktır.

F-SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME

Geçici öğretici görevlendirmelerinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen usul ve esaslara ek olarak bütün adaylarda öncelikle Kur'an-ı Kerim yeterliliği temel şart olarak aranacaktır. Ayrıca adaylar aşağıdaki genel kriterler dikkate alınarak değerlendirilecektir.

I.   4-6 yaş eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a. Temel İlmihal bilgisi (30 puan)

b. Çocuk gelişimi ve bilgisi (30 puan)

c. Pedagojik formasyon bilgisi (20 puan)

d. Kavrama, muhakeme etme,  özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan)

e. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan)

NOT: Ayrıca değerlendirmelerde eğitim düzeyleri dikkate alınarak yüz yüze eğitim yolu ile sertifka alanlara öncelik verilecektir.

II.    Engelli eğitiminde görev alacak eğiticiler:

a. Temel İlmihal bilgisi (30 puan)

b. Engelli eğitimi (özel eğitim) bilgisi (30 puan)

c. Pedagojik formasyon bilgisi (20 puan)

d. Kavrama, muhakeme etme,  özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan)

III.  Hafızlık eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a. Hafızlığı (50 puan)

b. Temel İlmihal bilgisi (25 puan)

c. Pedagojik formasyon bilgisi (15 puan)

d. Kavrama, muhakeme etme,  özetleme ve ifade etme yeteneği, Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan)

NOT: Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Programında görev alacak öğreticilerde de hafızlık eğitiminde görev alacak öğreticilerin nitelikleri aranır.

IV.  Yüzüne eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a. Temel İlmihal bilgisi (50 puan)

b. Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan)

c. Kavrama, muhakeme etme,  özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan)

d. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan)

Halil BİNİCİ

İl Müftü V.