21.04.2017

Iğdır'da Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum yıldönümü münasebetiyle, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde, Iğdır İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum ana Programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İnci düğün salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Turgay ALPMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat TURAN, Vali Yrd. Bilgehan KARANFİL, İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, İl Jandarma Komutan Vekili Metin ÖZBEK, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Kamu Kurumlarının Yöneticileri, Kanaat Önderleri, Emekli Din Görevlileri, İmam-Hatipler, Kuran Kursu Öğreticileri ve çok sayıda bay bayan vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması İl Müftü Yardımcısı Ahmet GÖZCÜ yaptı. Ardından İl Müftüsü Cüneyt KULAZ bu sene “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen kutlu doğum temasını işledi.

Daha sonra Vali Ahmet Turgay ALPMAN günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Ayrıca 4-6 yaş Minik Yürekler Kur’an Kursu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı, ilahi dinletisi yapıldı. Dinletinin ardından Vali Ahmet Turgay ALPMAN tarafından çocuklara hediyeler verildi.

Program, tasavvuf musikisi dinletisi ve İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın Protokole Gül takdimiyle son buldu.