23.11.2016

Müftü KULAZ 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programında Dua Etti

Iğdır'da bazı Sivil Toplum Kuruluşları İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Diyanet-Sen, TÜGVA, Yeni Dünya Vakfı, Ensar Vakfı, İmam Hatip platformu tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına İnci düğün salonunda anma programı düzenlendi.

15 Temmuzda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından hain kalkışma sonucunda şehit edilenler anısına düzenlenen, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa; Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan KARANFİL, İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet TUTULMAZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat AKKUŞ, Toplumsal İlerleme Derneği Başkanı Murat AKKUŞ, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan Türkiye ve Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması birincileri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar CUHADAR, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam-Hatibi Ahmet YÜKSEL ile Türkiye birincileri Antalya Merkez Tekeli Mehmet Paşa Camii İmam-Hatibi Selim SEYYAR ve Erzurum Solak Zade Camii İmam-Hatibi Ali TURHAN tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Şehitlere ithafen okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, şehitler, gaziler, vatanın birliği, bütünlüğü, istiklalimiz ve istikbalimiz için dua etti.

Daha sonra Müftülüğü ziyaret eden hafızlara Müftü KULAZ, kendilerine birer plaket hediye etti.