08.09.2016

13 ŞEHİT POLİS DUALARLA ANILDI

Iğdır Valisi Ahmet Turgay ALPMAN, “Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz kardeşliğimizi bozmaya da kimsenin gücü yetmez” dedi.

İl Emniyet Müdürü Yüksel BABAL, “Şehitler vurulduklarında değil, unutuldukları zaman ölürler. Şehitlik mertebesine ulaşan meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Allah geride kalanlara sabır versin. Bizler onların geride bıraktıkları kutsal emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

Iğdır'da geçtiğimiz yıl bombalı terör saldırısı sonucu şehit olan 13 şehit polis memuru dualarla anıldı.

Şehit polisler şehit oldukları 1. Yıl dönümünde, Aralık ilçesi Hasanhan köyü yakınlarında düzenlenen törenle anıldılar.

Tören, Iğdır Aralık Karayolunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, “2015 yılında bombalı terör saldırısı sonucu göreve giderken şehit edilen 13 polis için anma programı düzenlendik. Hükümetimiz ve bizler içeride ve dışarıda terörün her türlüsü ile sonuna kadar mücadele etme konusunda kararlıyız. Bu tür saldırılarda bizi terörle mücadeledeki kararlılığımızdan alı koyamaz. Bu bilinsin. Ülkemizin her yerinde duyulan şehit haberlerinden içim yanıyor. Bu insanlık değildir. Bunları yapanlar insanlıktan dersini almamış kişilerdir. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Keşke evlere ateş düşmeseydi. Keşke bu 13 polis şehidimiz aramızda olsaydı. Bu yollara sevgi gülleri koysaydık. Ama insanlıktan nasibini almamış bu vatan hainleri devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliği için gece ve gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yaptıkları bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz kardeşliğimizi bozmaya teşebbüsün masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir hakkı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Türk’ü, Kürdü, Lazı ve Çerkez ile birlikteliğimiz korumak ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Şunu asla ve asla unutmayalım ki vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmez. Bu vesile ile Iğdır halkı adına 13 şehidimiz ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Ardından Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, şehitler için dua etti.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar patlamanın olduğu alana kırmız gül bıraktılar. Emniyet Müdürü Yüksel BABAL’ın hazırlattığı şehit polislerin resminin olduğu pankart açılarak şehitlere Fatiha okundu.

Düzenlenen törene; Iğdır Valisi Ahmet Turgay ALPMAN, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat TURAN, Garnizon Komutanı ve 5.Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran, Vali Yardımcısı Bilgehan KARANFİL, Tuzluca Kaymakamı İbrahim CİVELEK, Jandarma Komutanı Kahraman DİKMEN, Emniyet Müdürü Yüksel BABAL, Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT,  İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Aralık Belediye Başkanı Bayram TEKSAY, Kurum Müdürleri, vatandaşlar ve polisler katıldı.