11.08.2016

Tashih-i Huruf Kusru Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, özellikle Camii ve Kur’an Kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, İlimizde görevli personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 6 ay süreli “Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenmesi planlanmıştır. Söz konusu kursa İlimizden 2 kursiyer alınacaktır.

A)  TASHİH-İ HURUF KURSUNA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

a)   Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip/Müezzin-Kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,

b)   Adaylığı kalkmış olmak,

c)   07 Kasım 2016 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak

d)   Musiki kabiliyeti olmak,

e)   Kurs süresince yurtdışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak.

B) MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHİ

a)  Mülakat Sınavı 05 Eylül 2016 Pazartesi günü Iğdır İl Müftülüğünde yapılacaktır.

b) Adaylar; kursa katılmak istediklerini belirtir dilekçelerini 02 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne vereceklerdir.

c) Duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular ile verilen tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

C) SINAV ŞEKLİ

Sınav komisyonları, mülakat usulüyle adayın Kur’an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini ölçecek, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir. Boş kalan kontenjanlar eğitim merkezlerince puan sıralamasına göre yedeklerden doldurulacaktır.

D) KURSUN TARİHİ

Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın anılan Eğitim Merkezinde 07 Kasım 2016 tarihinde başlayacaktır.

Iğdır İl Müftülüğü