10.08.2016

Iğdır’da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Iğdır’da 57 kişilik ilk hac kafilesi, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan helallik aldıktan sonra kutsal topraklara uğurlandı.

Belediye Meydanı Zübeyde Hanım Bulvarı’nda düzenlenen uğurlama törenine; Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Jandarma Komutanı Kahraman DİKMEN, Emniyet Müdürü Yüksel BABAL, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Ak Parti İl Başkanı Ahmet TUTULMAZ, Ehlibeyt Âlimler Derneği Başkanı Behlül SALMANLI, Hacı Adaylarının Yakınları ve 15 Temmuzdan bu yana Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, "Her Müslüman’ın hasreti olan kutsal topraklara gitmek üzere çıktığınız yolunuz açık olsun. Allah niyetlerinizi kabul etsin. Ülkemiz için kutsal topraklarda dualar edin. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde hainlerin amaçlarına ulaşmaması için, ülkemizin birliği için dua edin. Bizler burada demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Vatanımız, milletimiz için çalışacağız. Ülkemiz aydınlık günlere ulaşacaktır" dedi.

Ardından Ak Parti İl Başkanı Ahmet TUTULMAZ, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül SALMANLI, hacı adaylarına Hayırlı yolculuklar dileyerek, vatanımızın birlik ve beraberliği için dua etmelerini istedi.

Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Türk bayrağı ile hacı adaylarını yolcu ederken, Türk bayrağının sonsuza kadar dalgalanması için dua etmelerini istedi ve elindeki Türk bayrağını otobüsün önüne astı.

Hacı adayları, burada demokrasi nöbeti tutanlardan helallik aldıktan sonra karayoluyla Erzurum’a, oradan da havayolu ile Medine’ye gitmek üzere uğurlandılar.