25.05.2016

T.C.

IĞDIR VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı   : 474287792-252.02- 469                                                                 25/05/2016

Konu : Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı

D U Y U R U

İlgi  : a) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

b)Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.

c) Diyanet İşleri Başkanlığının 03/11/2014 tarihli ve 94013213-903- 6066 sayılı yazısı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesinin 55. maddesi gereğince okulların tatil olduğu 2016 yılı yaz döneminde İlimiz Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları ve camilerde açılacak olan Yaz Kur’an Kurslarında ihtiyaç duyulması halinde yine aynı yönergenin 58. Maddesi gereğince 20 Haziran -26 Ağustos 2016 tarihlerinde geçici olarak görevlendirilmek üzere aşağıdaki şartları taşıyanlar arasından 08/06/2016 tarihinde İl Müftülüğünde (Perşembe günü saat 09:30)’da yapılacak olan mülakat sınavı sonuçlarına göre Geçici Öğretici alınacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

4-KPSS (DHBT) sınavından 60 ve yukarı puan almış olmak. (KPSS puanı 60 ve yukarı olan adayların ihtiyacı karşılamamaları halinde puanı 60 tan az olanların da başvuruları alınacaktır.)

5- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

6- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlığımızca yapılan          04- 06  yaş Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya yada bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe.

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

3- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi.

4- KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi.

5- Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi.

6- 1 adet vesikalık fotoğraf.

7- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için 296 saatlik sertifika.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Başvuru yapmak isteyenler 08/06/2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte İLİMİZ MÜFTÜLÜĞÜNE şahsen müracaat edeceklerdir.

2-Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemleri yapılmayacaktır.

3-Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 08/06/2016 tarihi saat 17:00’dan sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

4-İsteklilerin sınavın yapılacağı 09/06/2016 tarihi saat 09:30'da İlimiz Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

SINAV İŞLEMLERİ

1-  Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri, başvuruların tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü internet sitesinde http://igdir.diyanet.gov.tr  veya www.igdirmuftulugu.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

2-  Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve İl Müftülüğü internet sitesinden alacakları sınava giriş belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

3-  İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4- Sınav sonuçları İl Müftülüğümüzün http://igdir.diyanet.gov.tr yada www.igdirmuftulugu.gov.tr adresinden ilan edilecektir, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

5- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

6- Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınavı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.

7- Puanların eşit olması halinde sıralama 2014 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

8- Asıl olarak ilan edilenler “Sınav Sonuç Belgesi” ve gerekli diğer belgelerle birlikte başvuru yapılan ilçe müftülüğüne en kısa sürede müracaat ederek görevlendirme işlemleri yapılacaktır.

9- Asıl adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, sınav için müracaat ettiği ilçe de 2016 yılı Yaz Kursları tamamlanıncaya kadar ihtiyaç olması durumunda sözlü sınavda başarılı olan yedek adaylar sırayla görevlendirilebilecektir.

10- Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

11- Bu sınav için yapılacak müracaatlar ve sınav sonucu oluşturulacak başarı listesi  2016 yılı Yaz Kur’an Kursları ek ders ücreti karşılığı geçici öğretici görevlendirmeleri için geçerli olacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
  2.  Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. 3-
  3.  Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayıh Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.

SINAV KONULARI

1. Kur’an-ı Kerim Yüzüne   (40 Puan Üzerinden)
  2.  Kur’an-ı Kerim Ezber     (30 Puan Üzerinden)
  3.  Dini bilgiler                     (30 Puan Üzerinden)